Okkenbroekse kids Turboooo!!

Nog eventjes wachten en dan is het weer zover, het Okkenbrooks Feest!! Jullie zijn natuurlijk al lang aan het aftellen en druk bezig met de wagen voor de optocht. Maar de vrijdag is natuurlijk al voor jullie. We hebben na avonden zweten en hard nadenken weer iets heel leuk bedacht. Trek je sportieve schoenen en kleren aan die vies mogen worden. Heb je een snorkel? Neem die ook maar mee want je weet maar nooit! Wat we gaan doen houden we nog even geheim maar dat het leuk gaat worden staat vast! Het is handig om schone droge kleren en schoenen mee te nemen. Wij hebben er zin in , jullie ook? Ook is bso Sam&Okki aanwezig om te helpen, gezellig! Okkenbroekies on the move!! Ook voor de jongere Okkenbroekies hebben we een bijzonder leuke activiteit…..Wie gaan we ontmoeten en wat gaan we doen? Dat blijft een verrassing! Wel is het erg belangrijk dat de kids sportieve kleren aan hebben die vies mogen worden. Alle ouders, opa’s en oma’s of andere oppas zijn hier natuurlijk ook van harte voor uitgenodigd! De kids worden om half 10 in de feesttent verwacht. Rond de klok van twaalf wordt voor hen de ochtend afgesloten met een patatje en een ijsje.

We hopen dat jullie er allemaal zijn!

Bingo By Betsie

Vrijdagmiddag 15.00 uur: Voor de vrijdag middag hebben we onze Bingo-Koningin gevraagd om een leuke middag te organiseren. Dit wilde Betsie heel graag, op een voorwaarde; dat het voor alle leeftijden zou zijn. Hier zeggen we geen nee tegen. Samen spelen we Bingo voor leuke prijzen!

Nieuwe spel activiteiten voor de kinderen

Zonder kinderen is er geen Okkenbroeks Feest. Ook de allerkleinsten willen we vermaken door een vernieuwd Sea World springkussen en het nieuwe spel Eendjes Vissen aan te bieden. De Eendjes zijn er al vanaf donderdag avond zodat je alle eendjes al snelst uit het water kan vissen. Alle kids activiteiten op een rijtje: - Lasergamen - Ballenbad NIEUW - Springkussen Seaworld NIEUW - Legobloken - Zandbak - Schiettent NIEUW Draaimolen - Radiografische bestuurbare auto’s NIEUW - Eendjes Vissen NIEUW - Zweefmolen

Giga Stormbaan Run

De activiteiten commissie wil onze 60e editie grootst vieren met een spectaculaire Stormbaan Run van ruim 60 meter! Er wordt individueel een parcours afgelegd, denk hierbij aan klimmen, klauteren, martelen en mieren. Bij mooi weer worden er waterattracties toegevoegd om de adrenaline iets op te voeren. Onze spectaculaire stormbaan is een echte top attractie en bestaat uit 3 onderdelen: • Base Jump: Durf jij deze 4 meter hoge opblaasbare Jungle berg te beklimmen om er vervolgens in een vrije val vanaf te springen? • Bouncing Balls: Lukt het jou om zo snel mogelijk, zonder te vallen, over de grote rode ballen te rennen? • Jungle Track: Klim, kruip, glij en spring door deze spannende stormbaan en wees de eerste die over de eindstreep gaat! Deze Giga Run is uit te voeren door alle leeftijden en je kunt zo vaak mee doen als je wilt. Wil je zeker zijn van je deelname, meld je dan aan via de email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en doe al mee voor maar 1 muntje.

Pancakes by Woody’s

Iedereen die wel eens de Holterberg op gaat voor een wandeling is wel eens bij Woody’s geweest. Zij bakken pannenkoeken uit de beste en komen zelfs dit jaar in Okkenbroek op de zaterdagmiddag om 12.00 uur. Na de optocht kun je zo aansluiten, kom op de geur af en geniet van een echte Woody’s Pancake

Tentdienst

Al jaren lang beginnen we de Kermis zondag met een oecumenische tentdienst.
Vroeg uit je bed hoeft hiervoor niet. Vanaf 9.30 uur is er gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te komen drinken, waarna de dienst om 10.00 uur begint.
Uw voorgangers zijn Annette Haverkamp Anneke Kruithof-Looije. De dienst heeft een ontspannen karakter en wordt net even iets feestelijker door de nieuwe fanfare.  Kinderen, groot of klein, iedereen is van harte welkom. Voor de kleintjes maken we een hoekje waar ze tijdens de dienst kunnen spelen, kleuren of tekenen.

Muzikale Brunch met Blaaskapel De Utlopers

De zondag ochtend kun je thuis ontbijten overslaan, je schuift al voor 10 euro aan bij onze jaarlijkse brunch. Er worden door ons zelf heerlijke verse gerechtjes gemaakt waaronder fruitsalades, wraps en gebakken eieren. Helemaal vanuit Sneek komt het Blaaskapel De Utlopers ons vergezellen door een mooie deun mee te blazen. Wij zijn vereerd dat ze ons komen opzoeken in Okkenbroek! Wilt u graag mee-brunchen, maar heeft u een speciaal dieet? Meld dit dan even bij Marloes Haverkamp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Hollandse Avond + Vogelschieten

We gaan ouderwets vogelschieten en genieten van een drankje om onze 60e editie in te luiden. Op deze gezellige avond hebben we de bekende Deventenaar Marcel Beltman gevraagd om een leuke meezinger te zingen. Voor de kinderen is er een fantastisch SeaWorld springkussen en er kan door de kleintjes naar eendjes worden gevist. 19.30 Aanvang en inschrijving Vogelschieten, maximaal aantal deelname 75 personen. Meld je snel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. plaatselijke inschrijving sluit om 19.50 uur. Deelname is 3 munten. Prijzen worden opgedeeld in de winnaars van het afschieten van de staart, per vleugel en de gehele vogel. 

Een optocht “60e editie, ook 60 wagens?”

Met vorig jaar een record aantal wagens, willen we dit jaar tijdens de 60e editie van het Okkenbrooksfeest die gigantische bonte stoet nog langer zien te maken. Dus, twijfel niet: bedenk een thema, versier een wagen, versier een fiets of jezelf en kom gezellig aanhaken in de optocht. Er is dit jaar geen opgave zodat iedereen zelfs op het laatste moment nog mee kan doen! Let op: de tijd voor opstellen is vervroegd,dit om zo de jury voldoende tijd te geven om alle prachtige deelnemers te bekijken. Zaterdag opstellen om 9.45 waarna de optocht om 10.30 uur begint.

Opgeven mag, hoeft niet, voor de optocht is geheel kosteloos en kan bij Ina Stam Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Demonstratie van en door de Brandweer

Zondag middag om 13.00 uur wachten we stoere mannen op in uniform vanuit de vrijwilliger brandweer uit Bathmen. Zij kunnen alles vertellen over hun werk, hun oefeningen, de sirenes en hun prachtige brandweerauto. Zij zullen ons zelfs laten zien hoe zij zo snel mogelijk een vuur kunnen doven en hoe ze een auto open knippen waar mensen in zitten. Luister goed naar wat er verteld wordt, neem je camera mee en misschien mag je wel even achter het stuur zitten van die grote brandweer auto.

The 100% Powerband & Alive

Powerband:
De altijd enthousiaste Jan en John van de Powerband hebben al aangegeven er dit jaar weer zin in te hebben. Ze spelen nummer uit diverse genres en spelen in op het publiek. Net zoals vorig jaar stonden we allemaal op de dansvloer en ook dit jaar geven we je de volgende tip mee: leg je dansschoen vast aan de lader want het kon nog wel eens gezellig worden!

Alive:
Maak kennis met dit bloed fanatieke viertal. Deze band die optreedt onder de naam Alive maakt van elke gelegenheid een onvergetelijk feest!
Vol enthousiasme sleept deze band het publiek mee in een fantastische show. Nummers van onder andere Queen, Bonjovi, The Stones en alles meer worden opgezogen in een grote tornado van muziek die over het publiek heen wordt geblazen. Alive heeft voor ieder wat wils dankzij een breed repertoire met muziek uit alle tijden en vaak in een eigen jasje. Dat is wat deze band zo bijzonder maakt.

Revue 2018: van old noar niej.

Joa, ok de revue viert het 60e joar mar gelukkig bint nit álle medewarkers ok zo old! Nee…… d’r zit zelfs een hoop jonk volk biej die niever hun beste doot um d’r wat moois van te maak’n! Eers een betje in kleine rolletjes of in dans of muziek en hoppelijk wordt det de nieuwe generatie die de revue-koare geet trekken! Zie hebt ’t biej de revue ok dit joar wier trechte ‘ekreeg’n um een mooi programma te maak’n met hier en doar wat roddel en achterklap; kreeg de één een scholderklopje en ’n andern een schoer duur de bene, net as anders. Hier en door terugge blikk’n want det heurt biej zo’n jubileum. Gelukkig woont d’r nog een hoop leu in Okkenbrook die plat kunt proat’n want dat dialect is tóch wel machtig mooi! En det wille wiej in de revue ok graag zo holl’n, mar det kan nog wel eens moeilijk word’n want d’r bint d’r hier ondertussen ook ‘n hoop die allenig mar Hoog Haarlemmerdijks kunt proat’n mar door kunt die leu ok niks aan doon. Alhoewel….. tweetalige opvoeding is arg “in” of een inburgeringscursus misschien? Doar mu’w mar eens subsidie vuur aanvroag’n! Mar of ie noe plat proat of nit: het zol wê mooi wêên as ielle d’r ammoal bint met de revue! En as ie doar niks an vindt dan kuj altied nog metdoon an de verloting met mooie priezen, dan maakt det oe oavond wier goed!
Entree volwassen 5 euro, entree basisschoolkinderen 2,50 euro.